HMS kurset, steg for steg

Her finner du en detaljert beskrivelse av hvordan HMS kursene gjennomføres. Det kreves ingen påmelding på forhånd. Start HMS kurset når det passer. Du forplikter deg ikke før i steg 5 under.

1) Velg bransje

For at HMS kurset skal være mest mulig relevant for deg og din bedrift må du velge en bransje din bedrift tilhører. Listen er lang, men du kan søke ved å skrive i tekstboksen over listen. Når du har funnet en bransje som passer, klikk på den for å gå videre.

Velg bransje din bedrift tilhører

2) Sett deg inn i kursmaterialet

Vi har organisert alle aspekter som Arbeidstilsynet krever kunnskap om på en oversiktlig måte. Les gjennom, følg linker og fordyp deg i det som er relevant for deg. Klikk på «Neste» for å gå videre. Du kan bruke så lang tid du vil.

Les HMS kursmaterialet på nett

Når du har lest gjennom alle sidene og føler du er klar til å ta eksamen, klikker du på den grønne knappen på siste side:

Ta HMS kurseksamen

3) Kurseksamen

Kurseksamen er en flervalgstest. Hvert spørsmål har to eller flere alternativer. Velg det riktige alternativet og klikk på «Neste». Antall spørsmål varierer med hvilken bransje du har valgt.

Gjennomfør eksamen i HMS

4) Oppgi firma- og kontaktdetaljer

Når kurset er bestått oppgir du informasjon om din bedrift samt din kontakt informasjon. Dette gjøres i to steg. Først taster du inn organisasjonsnummeret og klikker på «Validér»:

Tast inn organisasjonsnr

Informasjon or bedriften blir da hentet fra Brønnøysundregistrene. Kontroller at informasjonen er riktig.

Deretter fyller du inn manglende informasjon. Spesielt:

  • Din epost: Dette skal være din personlige epost og ikke generelle adresser som post@firma.no eller kontakt@firma.no. Det er til denne adressen vi sender bekreftelse på HMS kurset.
  • Kampanjekode: Har du en kampanjekode taster du den inn her. Hvis ikke, la den stå tom.
  • Motta kursbevis i posten: Vi sender Kursbevis pr epost, men dersom du vil ha kursbeviset printet på skikkelig papir og tilsendt pr post krysser du ut denne boksen.

Oppgi detaljer ang bedriften

5) Bekreft HMS kurset

Ved å klikke på knappen «Bekreft Detaljer» effektueres ordren i våre systemer.

6) Sjekk epost

Straks du har bekreftet HMS kurset mottar du en epost med ytterligere informasjon og faktura vedlagt. I eposten er en link til en side der du kan laste ned internkontrollsystemet samt andre relvante dokumenter for din bedrift. Dette kan lastes ned umiddelbart. Eposten har også en faktura vedlagt.

7) Betale kursavgift

Straks fakturaen er betalt, utsteder vi gyldig HMS kursbevis etter kravene fra Arbeidstilsynet. Vi sender det enten i epost eller post.